Informatie bewust brengen of halen?

Vandaag is het Prinsjesdag, een dag waarover jaarlijks op voorhand al veel te doen is. En dan met name over het traditiegetrouw lekken van Prinsjesdagplannen naar de pers, nog voor die stukken door Tweede Kamerleden kunnen worden ingezien. Met dit lekken is er uiteraard sprake van het bewust ‘brengen’ van informatie. Maar nog veel vaker - en dan niet jaarlijks, maar dagelijks - wordt (bedrijfs)gevoelige informatie gewoon gehaald via web-applicaties. We hebben het hier dus over hacken.

Klanten kiezen met zorg

Het gaat economisch alweer een tijdje bergopwaarts. En dat is goed nieuws voor zelfstandigen zoals wij. Zelfstandigen, die in lastige tijden hun klanten niet altijd voor het kiezen leken te hebben. Of wel? Wij – leden van coöperatie de Webcirkel – doen er in ieder geval alles aan om onze klantenportefeuille zo duurzaam en sociaal verantwoord mogelijk in te richten.

Bereikbaar en productief onderweg

Soms vallen dingen zomaar op hun plaats. Zoals vorige maand, toen Annemiek van onze Coöperatie Webcirkel ons attent maakte op een initiatief van 25 vervoersbedrijven die zich verenigden in een Mobiliteitsalliantie. Doel? Nederlanders stimuleren om flexibeler te reizen. Een goed initiatief, vinden wij. Wij doen het al jaren. En als je in diezelfde maand ook nog een opdrachtgever binnenhaalt die op datzelfde spoor zit, is de webcirkel rond.

Hoe houd je privé-gegevens privé?

Je vindt ons, leden van Coöperatie Webcirkel, niet op populaire social media als Facebook of Whatsapp. En dat heeft een reden. Die reden is dat we onze internet-privacy koesteren. Hebben we iets te verbergen? Welnee! Maar inbreuk op de privacy van personen, instellingen en bedrijven doet niemand goed. Vandaar dat we maatregelen treffen om ieders privacy te beschermen. Hoe? Bijvoorbeeld door middel van onze privacy website checks voor klanten.

Tijd voor connectiviteit

Onze opdrachtgevers vragen ons steeds vaker om meer connectiviteit via het web. En terecht. Want de verbinding tussen applicaties via het web zorgt voor meer afnemers, meer bezoekers en meer volgers. Maar hoe richt je zoiets in? Volgens ons niet alleen met connectiviteit maar vooral ook met tijd.

Met Coöporatie Webcirkel Het Schip in

Het fraaie, Amsterdamse Museum Het Schip bestaat sinds 2001. Inmiddels is het museum - met onder meer een veelgeroemde tentoonstelling over de Spaanse meesterarchitect Gaudí- meer dan volwassen. En bij een volwassen museum hoort ook een volwassen website. Die werd door ons (mede) ontwikkeld en is sinds vorige week ‘live’. Wat was daarvoor nodig?

Samenwerken en de juiste paden vinden…

Artificial Intelligence (AI). Doorgaans een onderwerp van een nieuwe orde op het gebied van internet-technologie, maar daarnaast een ontwikkeling die wij - leden van Coöperatie Webcirkel - met veel belangstelling volgen. Want wat kan AI betekenen voor onze opdrachtgevers?

Wat een website kan doen: www.eenzaam.nl

Deze week is het de Week tegen Eenzaamheid. Tot en met zaterdag 6 oktober wordt aandacht gevraagd voor ruim een miljoen Nederlanders die zich in meer of mindere mate sterk eenzaam voelt. Een speciale problematiek, die vraagt om een speciale website. Wij, Coöperatie Webcirkel, hielpen de website te ontwikkelen. Wat maakt zo’n website speciaal? En speciaal voor ons?

Coöperatie van online specialisten

Wij zijn je partner in webtechnologie die adviseert, begeleidt en ondersteunt bij online toepassingen.

Amsterdam

Derde Kostverlorenkade 34
1054 TS Amsterdam

Eindhoven

Torenallee 28-42
5617 BD Eindhoven

Contact

 info@dewebcirkel.nl
 085 301 06 06

Wat ons beweegt